This day I went to the Kyaik-Tiyo pagoda. An exciting and heavy trip which took 17 hours. It looks like the Golden Rock will fall down every moment but as long as they put enough gold paper this might never happen. And by the way there is one piece of Budha’s hair what will make this will never happen.

Vandaag ben ik om 04:00 uur ’s ochtends vertrokken naar de plaats Kyaikto en daar staat de Kyaik-Tiyo pagode ook bekend als de Golden Rock. Deze rots lijkt op wankele basis bovenop een grotere rots te staan maar zolang men er maar voldoende goudpapier op plakken zal dat wel niet gebeuren.

Na het bereiken van de plaats met een taxi moeten ik met een kleine truck (zie foto) 6 km de berg op waar hij een half uur over doet. Er is echter één probleem en dat is dat de verordening aangeeft dat de kleine truck pas vertrekt als er 51 mensen in zitten. Veel meegemaakt maar dit was wel een ervaring.

Daarna moest er nog 4 km gelopen worden en dat was zo stijl dat ik na elke 200 m even moest rusten. Wel daarna mooie foto’s geschoten. Hopelijk de komende dagen wat minder inspannend.